naprotec logo
banner
   Naprotec Overzicht
dotEASYCLEAN COATINGS
dotAUTOCLEAN COATINGS
dotSPECIAL COATINGS
dotNANOTECHNOLOGIE?
   Webshop
   Contactgegevens
  • VERCALSTEREN C.V.
  • Parklaan 72
  • 9150 Bazel
  • Tel: 0032(0)3.830.00.45
  • Fax: 0032(0)3.830.00.46
  • Gsm: 0032(0)497.207.882
  • info@naprotec.be
NAPROTEC PHOTOCATALYTIC COATINGS

 

 

WELKOM IN DE WERELD VAN INNOVATIEVE OPPERVLAKTETECHNIEKEN

Pas Cher Replique Montre Tag Heuer Replica Replica Handbags

 

Met trots stelt Vercalsteren CV haar NAPROTEC HYGIENE COATING VOOR.

Neem een kijkje in onze voorstelling in PDF formaat: Replica Watches

 

Ons onderzoekscentrum optimaliseert en ontwerpt nieuwe productieprocessen en applicaties van nano titaniumdioxide gebaseerde fotokatalysatoren die verwerkt kunnen worden tot:

EASY-TO-CLEAN,

ZELFREINIGENDE,

LUCHTZUIVERENDE  en

ANTIBACTERIËLE OPPERVLAKKEN.

 

 

Vercalsteren CV is gespecialiseerd in het ontwerpen van innovatieve grondstoffen en coatings met proactieve   functies zoals zelfreiniging, luchtzuivering, zelfsterilisatie en andere fotokatalytische processen. 

Deze functies worden geactiveerd in de vorm van een coating die op alle mogelijke soorten oppervlakken toegepast kan worden. Zo behoren zelfreinigend glas, anti condens kunststof, antibacteriële wanden en luchtzuiverende beton tot de mogelijkheden. 

Naprotec® bestaat uit een uitgebreid gamma producten, coatings, grondstoffen en onderhoudsmaterialen, ontworpen door onszelf en geproduceerd door de meest vooraanstaande producenten ter wereld.

Tevens fungeert Vercalsteren CV op de  Belgische markt als spilfiguur en koploper m.b.t. de distributie evenals het toepassen van innovatieve nanotechnologische materialen en het onderzoeken van het potentieel van fotokataytische technieken als:

- Luchtzuivering van No-x en fijn stof onder normale lichtomstandigheden door het aanbrengen van een laag Naprotec Titaniumdioxe op elk mogelijk oppervlak.

- Antibacteriële werking van Naprotec Titaniumdioxe met en zonder Zilver doping voor hygiënische ruitmtes.

- Zelfreinigende functies van Naprotec Titaniumdioxe verwerken in innovatieve productieprocessen van voorwerpen en oppervlakbehandeling.

 

 

Titaandioxide: geschiedenis van een nanomateriaal (Bron: Nanohouse NL) 

In 1967 ontdekte Akira Fujishima o.l.v. Kenichi Honda het water fotochemisch gescheiden kon worden in waterstof en zuurstof, door gebruik te maken een titaandioxide electrode en UV-licht. Dit Honda-Fujishima effect is de de basis voor alle huidige zelfreinigende  fotokatalytische materialen.

 

De eerste toepassing van het fotokatalytisch effect was in de milieusector: men ontdekte in de jaren 70 en 80 dat verscheidende organische stoffen afgebroken werden door het fotokatalytisch effect. Door dispersie van titaandioxide in water en bestraling onder UV-licht wordt het water na verloop van tijd gereinigd.

 

Een gunstig neveneffect is de antimicrobiële functionaliteit van titaandioxide: doordat organische stoffen worden afgebroken worden ook bacteriën en andere microben aangevallen door het fotokatalytisch effect. Mogelijke toepassingen van dit effect zijn sterilisatieprocedures en kankerbestrijding.

 

Een volgende stap was het gebruik van poeder te vervangen door gefixeerde titaandioxide-deeltjes, bijvoorbeeld in een dunne film vorm. Dit heeft als voordeel dat de actieve stof niet afzonderlijk uit het water gefilterd hoeft te worden. Het gebruik van titaandioxide nanodeeltjes stamt uit deze periode.

 

In 1995 ontdekte men dat naast een fotokatylisch effect er ook een superhydrofiel effect optreedt, bij gebruik van titaandioxide en een zeker percentage siliciumdioxide. Dit betekent dat water zich verspreid over het oppervlakte, en dat het oppervlakte effectief zelfreinigend wordt. De toepassingen van fotokatalytische zelfreinigende oppervlakken zijn legio, van zelfreinigende gevels van gebouwen en anticondens beglazing voor voertuigen tot contactlenzen en catheters.

 

 

 

Onze producten kunnen onderverdeeld worden in volgende groepen:

 

NAPROTEC® EASYCLEAN

EASYCLEAN Coatings zijn Nano SiO2 (slilica) afgeleide producten die elk mogelijk oppervlak extreem hydrofobe, vuil- en waterafstotende, oleofobe en krasbeschermende eigenschappen geven. 

Toepasbaar op glas, keramiek, hout, steen, lak, textiel.  

 

 

NAPROTEC® AUTOCLEAN

ZELFREINIGENDE GLASCOATINGS

 

AUTOCLEAN Coatings zijn Nano TiO2 (titaandioxide / titanium dioxide / anataas) afgeleide sols en slurrys die op elk mogelijk oppervlak, ZELFREINIGENDE, LUCHTZUIVERENDE en STERILISERENDE functies bewerkstelligen.

Coatings die vrij zijn van schadelijke stoffen, een laag VOC gehalte bevatten, onschadelijk zijn voor mens, dier en natuur, en tevens hypoallergeen en biologisch afbreekbaar worden met ons Naprotec Nano Green® - label voorzien.  

 

 

 

 

NAPROTEC®  SPECIAL COATINGS:

 

Anti Slip

Anti Condens

Anti Graffiti

UV - werende Coatings

Gekleurde Coatings

Isolatie Coatings

Brandvertragende Coatings, etc... 

 

 

 

 

NAPROTEC NIEUWS JULI 2011:

VERCALSTEREN CV importeert vanaf heden ook nanotechnologische grondstoffen ter verwerking in de glas industrie, cosmetische industrie, hout- en metaal industrie enz.